Småbedrifter har ikke de samme ressursene på IT-siden til kontinuerlig å bekjempe hackere og malware eller for den saks skyld følge opp alt som skjer over internett. Derfor vil det svært ofte være nødvendig å gå til innkjøp av en god programvare som bekjemper virus og annen malware. Det du først og fremst må tenke på hvis du gjøre et slikt innkjøp for din bedrift er at denne programvaren skal ha én hovedoppgave – å beskytte bedriften din mot malware. Man kan alltids få med en hel rekke andre kule funksjoner og effedesarrollo_softwarekter, men det er i grunnen bare beskyttelsesaspektet du bør fokusere på.

Det finnes faktisk programmer som på tester scorer 100 prosent i kamp mot både kjente og nye virus, og det aller beste er selvfølgelig å ha denne beskyttelsen og tryggheten med seg. På den annen side kan den aller beste programvaren være fryktelig dyr, slik at man også må tenke over hva som er kostnadseffektivt, og, kanskje litt kynisk, simpelthen hva som er godt nok for de behovene man har i den enkelte bedrift. Da må man selvfølgelig også ta i betraktning hvor store tap man kan få, både på bunnlinjen og på omdømmesiden, dersom man skulle tas med buksene nede og hackerne for eksempel får tak i dine kunders private informasjon.

Pass på at den programvaren du kjøper er i overensstemmelse med måten din bedrift bruker data på. Sender dere for eksempel ut mye mail til kundene, er det selvfølgelig helt avgjørende at det aldri går ut skadelige programmer i forbindelse med disse utsendelsene. Hvis dere på den annen side bare bruker mail innad i organisasjonen, eller i liten grad bruker mail (det er vel forholdsvis uvanlig i dagens virkelighet), vil behovet være noe annerledes. Ta hensyn til slike differensialer og vei dem mot kostnadene på de ulike produktene.